Uima-altaan lämmittimet

Suomen kesä ei ole lämmin kuin etelän kesät eli altaasi tarvitsee lämmitystä. Huomioi tämä jo hankintavaiheessa. Olet ehkä hankkinut altaan perheen hauskanpitoon, kuntoiluun, viihdytykseen tai mahdollisesti terapeuttisista syistä. Olet kuitenkin ehkä huomannut, että allas on ilman lämmitystä liian kylmä etenkin keväällä ja syksyllä. Uima-altaan lämmitys mahdollistaa altaasta nauttimisen pidempään ja lisää näin rahoille saatavaa vastinetta.

Lämmittimet jaetaan useaan eri kategorioihin energiamuodon tai käyttötavan mukaan.

 

 

puulämmittimetPuulämmittimet

Uima-altaan tai kylpytynnyrin lämmittimenä toimii erinomaisesti myös ulkopuolinen puukamiina. Ulkopuolinen puukamiina lämmittää kylpyveden ällistyttävän nopeasti ja samalla säästät sähkökuluissa.

Vesi kierrätetään pumpulla, kierron oltava päällä lämmitettäessä. Paluu pidettävä aina vapaana, että vesi pääsee vapaasti kiertämään. Lämmitin kytkettävä mielellään altaan vesitason alapuolelle.

 

 

 

 

 

 

lämmittimet ilmalämpöpumppuLämpöpumput

Ilmalämpöpumput käyvät myös altaan lämmittämiseen. Energiatehokas ratkaisu.

Miksi lämpöpumppu lämmittää altaan taloudellisimmin?
  • Hyötysuhde on 500–600 prosenttia, sillä aurinkoisina päivinä pumpun COP-arvo on 5–6. Toisin sanoen 1 kW sähköenergiaa tuottaa 5–6 kW lämpöä.
  • Sama lämpöpumppu voi myös lämmittää taloa talvella.
  • Kun ulkolämpötila on 10–20 astetta, lämpöpumppu lämmittää edelleen tehokkaasti.

 

 

 

 

Lämmittimet aurinkokeräinAurinkokeräimet

Tehokas tyhjiöputkikeräin tehokkaalla aurinkoenergian talteenotolla on oiva vaihtoehto lämmittämiseen.

Auringon energia kerätään tyhjiöputken sisällä olevaan korketehoiseen kupariseen lämpöjohtimeen, jonka sisällä oleva jäätymätön neste siirtää lämmön ruostumattomasta teräksestä valmistettuun lämmönvaihtimeen.

 

 

 

 

Lämmittimet lämmönvaihdinLämmönvaihtimet

  • Lämmönvaihtimet liitetään ulkoiseen lämmönlähteeseen. Lämmönvaihtimet mahdollistavat lämmittämisen jopa usealla eri tavalla ja sisältävät usein kiertovesipumpun.
  • Lämmittämiseen käy siis öljy,maalämpö,aurinko,pelletti,ym.