Teräspeltialtaat

Teräspeltialtaat ovat edullinen ulkoallasvaihtoehto.

Teräspeltialtaassa on galvanoidusta teräspellistä valmistettu ulkokehä, jonka sisään laitettaan PVC:stä valmistettu Teräspeltialtaat lasten uima-allasallaspussi. Allaspusseja saa myös eri värisinä.Veden paine pitää altaan ulkokehän muodossaan ja näin ollen teräspeltialtaita ei voi upottaa niin että maan paine tulee altaan reunaa vasten.  Teräspeltialtaiden rakenne estää myös pystytaipumisen. Mikäli haluaa altaan maahan on väliin jätettävä selkeä rako ja peitettävä alue esim terassilaudoituksella.

 

Teräsaltaiden plussat:

  • pienet kuljetuskulut (kuljetetaan osissa)
  • nopea asentaa
  • Kestävä
  • markkinoilla useita eri malleja

 

Maan pinnan tulee olla suora, eikä siinä saa olla teräviä kiviä, kohoumia ym epätasaisuuksia. Maata vasten asennetaan alusmatto.

Lämmitys

Teräspeltialtaan lämmitystapoja on monia, puu, sähkö, lämmönvaihtimet, ilmalämpöpumput, aurinko, ym. Nyrkkisääntönä voi pitää, että lämmittimen tehon pitää olla vähintää 300W/m3. Tällä laskukaavalla voit laskea noin arvion lämmittimen teholle. Varmempaa on ylimitoittaa kuin ottaa alitehoinen lämmitin, kokonaisenergian kulutukseen tällä ei ole vaikutusta.

Peitteet

Suosittelemme hankkimaan vähintään lämpöpeitteen. Lämpöpeite päästää auringon lämmön läpi, mutta estää lämmön karkaamisen altaan vedestä varsinkin yö aikaan. Lisäksi peite estää altaan roskaantumista, esim. lehdiltä ja neulasilta. Kätevä lisävaruste peitteelle on kelauslaite.

Talvipeite on lähes välttämätön talvisuojaukseen. Peite estää veden likaantumisen ja roskaantumisen pitkän talven aikana.

Valaistus

Altaisiin voidaan asentaa LED- ja halogeenivalaisimia. Saatavana on myös reunalle ripustettava valaisinmalli ja tämä onkin helpoin ja nopein tapa. Näyttävä valaistus saadaan myös esim. laittamalla LED-valonauha altaan yläreunassa kulkevan pellityksen alle.

Esimerkkiohje asennukselle