Katteet ja suojapeitteet

Uima-altaan suojaksi löytyy eri vaihtoehtoja aina laadukkaista ja kestävistä suojakatteista erilaisiin peitteisiin uima-altaan päälle.

Suojapeitteet Allaskate

Allaskatteet

Uima-altaan kate pidentää uimakautta säilyttämällä veden lämpimämpänä. Kautta pystyy helposti jatkamaan kahdella kuukaudella huhtikuusta lokakuuhun. Allaskate vähentää myös veden haihtumista, lämpöhukkaa ja roskaantumista sekä kemikaalien käyttöä. Kate suojaan myös lumelta. Katteen voi yleensä myös lukita, jolloin uima-altaan ympäristö on turvallisempi pienille lapsille. Allassuojalla on siis kaksi tärkeää tehtävää, estää lasten ja eläinten joutuminen vahingossa altaaseen ja energian säästäminen. Allaskate on siis hyvä hankinta, vaikka altaan ympärillä olisikin aita tai vaikka allas olisi sisätiloissa.

Kestävimmät allaskatteet ovat valmistettu alumiinista ja polykarbonaatista. Runko on yleensä alumiinia ja ikkunat polykarbonaattia, joka on iskunkestävää muovia. Katteita on saatavilla montaa eri mallia ja kokoa. Tilauksesta allaskatteen voi myös teettää halutun kokoiseksi. Katteet on yleensä tehty useasta eri osasta ja osat liukuvat kiskojen päällä. Kuumana kesäpäivänä osat voidaan työntää yhteen jos katteen sisällä tuntuu liian kuumalta tai jos haluaa uida suoraan auringon säteiden alla.

suojapeitteet

 

Suojapeitteet, lämpöpeitteet


Tukeva, muotoon leikattava uima-altaan suojapeite tai lämpöpeite estää lämpöhukkaa.

kelauslaite

Suojapeitteet suojaavat allasta roskilta ja muilta epäpuhtauksilta.  Suoja- ja lämpöpeitteet ovat katteisiin verrattuna huomattavasti edullisempi vaihtoehto. Lämpöpeite on yleensä kelluva ja leikataan altaan muotoon. Peite voidaan rullata pois kelauslaitteella. Suojapeite on edullisuutensa ja helppokäyttöisyytensä ansiosta soveltuvin jokapäiväiseen käyttöön.